Sport en Spel

25-03-2019

Vanavond wat calorieën gaan verbranden tijdens sport en spel.

een sportieve en vooral gezellige avond. Na een korte warming up zijn we verder gegaan met levend sjoelen. de leden werden in twee teams verdeeld.

team 1: Marcel, Bert, Rob, Wies, Gerrit en Albert

team 2: Annabel, Hans, Manon, Bjorn, Jeroen, Danny en Jos.

Er stonden 3 stoelen met daarop het aantal punten. 5,10 of 15 punten. De bedoeling was om of met blokjes te schuiven onder de stoelen door of met pittenzakjes eronder door gooien. In totaal hebben we drie rondes gespeeld. In team 1 ging Rob enorm hard van stapel en ook Marcel. De uiteindelijke winnaar werd Rob met 45 punten. Op de tweede plaats Marcel met 35 punten en Bert een mooie derde plek met 30 punten. Jammer voor Wies, Albert en Gerrit maar ook jullie hebben het goed gedaan.

In team 2 waren het aantal punten toch echt wat hoger. In de eerste ronde ging zowel Danny als Bjorn aan kop met 45 punten. In ronde twee stonden Manon en Jeroen gelijk met 40 punten en ook Danny en Jos met 30 punten. Maar Hans gooide deze ronde het hoogst met 42,5 punten. In ronde drie werd het wel heel spannend want er Jos, Manon, Bjorn en Jeroen gooide ieder 45 punten. De eindstand lag dicht bij elkaar maar in team 2 had Bjorn toch echt gewonnen met 135 punten in totaal. Een tweede plek was voor zijn zusje Manon met 125 punten en de derde plaats was voor Jeroen met 112,5 punten.

We hadden het warm genoeg gekregen en dus tijd voor de jaarlijks terugkerende hindernisbaan. Slalommen om pionnen heen, over bankjes en touwtjes heen springen of om blokjes heen maar ook proberen punten te scoren door de bal in de basket te gooien.

Als laatste onderdeel van deze sportieve avond hebben we afgesloten met het ballonnenspel. Er waren heel wat ballonnen opgeblazen en de bedoeling was om deze hoog te houden en vooral niet de grond te raken. Hoe meer ballonnen in het spel erbij kwam hoe meer chaos en natuurlijk ook hoe moelijker.

Als afsluiting hebben we met iedereen genoten van een lekker pilsje of een glaasje frisdrank…