Visie

Historie

Het ontstaan van ’t Trèpke.

’t Trèpke is als een clubje in november 1977 begonnen.
Bij aanvang was dit ‘clubje’ een experiment om te kijken hoe je de drempels voor mensen met een handicap kon verlagen. Een drempel is bijv. ‘een trapje’, op z’n Limburgs gezegd, ‘een trèpke’.

Op 22 april 1988 is ‘het clubje’ een zelfstandige stichting geworden. De officiële naam is sinds deze datum:
‘Stichting tot Integratie Minder validen en Validen ’t Trèpke’. In eerste instantie werd dit aangeduid als Stichting  IVM ’t Trèpke. Door de jaren heen is uiteindelijk de naam veranderd in Stichting I.M.V. 't Trèpke.

 

 

 

Wat willen wij bereiken?

Doelstelling van ’t Trèpke.

’t Trèpke…‘Stichting tot Integratie Minder validen en Validen’… Wat betekent dit nu?
Als je het woord ‘integratie’ opzoekt in het woordenboek, dan staat daar als uitleg: ‘Het maken van of opnemen in een groter geheel’. Kijk je bij het werkwoord ‘integreren’ dan staat er ‘Tot een eenheid maken of worden’. Voor ons, als  ’t Trèpke zijnde, betekent het woord ‘integratie’, minder valide mensen in contact brengen met elkaar en de contacten tussen minder valide mensen en valide mensen onderling bevorderen.

De gedachte hierachter werkt 2 kanten op; minder valide mensen hebben door hun beperking vaak minder sociale contacten. ’t Trèpke biedt deze mensen de mogelijkheid om hun sociale contacten uit te breiden. Dit word bereikt door ze in contact te brengen met andere minder valide mensen en valide mensen. Deze laatst genoemde groep (de valide mensen) leert van de minder valide mensen hoe het is, om te leren omgaan met een handicap/beperking.

Door deze ‘wisselwerking’ is er sprake van ‘integratie’ hetgeen ’t Trèpke een unieke stichting maakt!